DÜNYA ÇOCUK HAKLARI GÜNÜ KUTLANDI

Meslek Yüksekokulumuz Çocuk Bakımı ve Gençlik Hizmetleri Bölümü ile Sosyal Hizmet ve Danışmanlık Bölümü Dünya Çocuk Hakları Gününe dikkat çekmek için “Çocuk Hakları Günü Etkinliği” gerçekleştirdi. Etkinlikte Çocuk Gelişimi Programı öğrencilerimiz drama gösteriminde bulundu. Otizmli bir çocuğun okuldaki bir gününün canlandırıldığı gösterimde, her çocuğun özel olduğu, farklılıklarıyla birlikte tüm diğer çocuklar gibi sadece çocuk olmaktan kaynaklı haklara sahip olduğu vurgulandı. Drama gösteriminin ardından Yalova Çocuk Hakları Yetişkin Temsilcisi Merve KILIÇ ve Çocuk Temsilcisi Dilek YANAR konuşmalarını gerçekleştirdi.

Kılıç yaptığı konuşmada; “20 Kasım Dünya Çocuk Hakları günü 1989 yılında kabul edilen Birleşmiş Milletler Çocuk Hakları Sözleşmesiyle birlikte çocuk haklarının yasalarca tanınmasını kutlandığı bir gündür. Çocuk hakları ve bu haklara ulaşamayan çocuklar hakkında farkındalık oluşturmak bugünün kutlanma amaçları arasında yer almaktadır.” dedi.  Konuşmacılar tarafından çocuk haklarının önemi üzerine durulmuş ve çocuklara karşı yapılan kötü muamele üzerine açıklamaklar yapılmıştır. Çocukların karar alma süreçlerine katılımını önemi vurgulamıştır.

Etkinliğin devamında Çocuk Bakımı ve Gelişimi ve Sosyal Hizmet ve Danışmanlık Bölümü öğrencilerinin yapmış oldukları sokak röportajları izlendi. Sokak röportajlarında; “çocuk kimdir?”, “çocuk ne ister?”, “çocuk hakları nedir?”, “çocukların en mutlu oldukları an ne zamandır?” soruları sorularak katılımcıların çocuk hakları konusunda düşünmeleri sağlandı.

Dünya Çocuk Hakları Günü programı kapsamında okul fuaye alanında “Çocuk Hakları Gününe Bir mesaj Bırak” konulu stant açılarak,  Meslek Yüksekokulumuz öğrencilerinin etkinliğe katılımı sağlanmış ve çocuk hakları gününe dikkat çekilmiştir.

Etiket: Dünya Çocuk Hakları Günü Etkinliği Düzenlendi.