ÇOCUK GELİŞİMİ PROGRAMINDAN 55. KÜTÜPHANE HAFTASI ETKİNLİKLERİNE DESTEK

              Yalova Üniversitemiz Çınarcık Meslek Yüksekokulu Çocuk Gelişimi Programı öğrencileri ve öğretim elemanları Dr. Öğr. Üyesi Cansev KARAKUŞ  ve  Öğr. Gör. Nihal YİĞİTALP  tarafından  55. Kütüphane Haftası kapsamında Safalı Yılmaz Tüzünataç Çocuk Kütüphanesi’nde gerçekleştirilen etkinliklere destek verildi.

               55. Kütüphane Haftası kapsamında,  27-28-29 Mart 2019  tarihlerinde 3 gün boyunca Safalı Yılmaz Tüzünataç Çocuk Kütüphanesi’nde düzenlenen etkinliklere Çocuk Gelişimi Programımız, sosyal sorumluluk bilinci ile gönüllü olarak katılım sağladı.  Kütüphaneyi  tanımak  ve  ziyaret  için gelen anaokulu ve ilkokul öğrencisi çocuklarla, kütüphane haftası festival havasında kutlandı.

               Çocuk  Gelişimi  Programı  2.  sınıf  öğrencilerimiz,  Dr.  Öğr.  Üyesi  Cansev  KARAKUŞ  rehberliğinde, “Çocuk Edebiyatı ve Medya” dersi kapsamında hazırladıkları etkili ve özgün etkinliklerle çocukların kütüphanede eğlenceli zaman geçirmesini sağlarken, Öğr. Gör. Nihal YİĞİTALP müzikli oyun etkinlikleri ile ziyaretçi çocuklarla birlikte ritim, öykü, müzik ve oyun içerikli  uygulamalar gerçekleştirdi.  Çeşitli  kostümlerle  ve  hazırladıkları  materyallerle  katılım  sağlayan Çocuk Gelişimi öğrencilerimizin,  çocuklar ile birlikte yaptığı uygulamalarda;  kitap sevgisi konulu şarkılar söylendi, kendi kitabını tasarlama, etkili kitap okuma, hikâye canlandırma, duvar ve yüz boyama gibi etkinlikler yapıldı.

               Çocuk  Gelişimi  Programımızın verdiği gönüllü destek ile  zenginleşen etkinlikler,  okul gezileri şeklinde yapılan kütüphane  tanıtımlarının  ön  plana  çıkmasına yardımcı oldu. Yalova’daki  12 farklı okuldan  34 ayrı sınıf, 55. Kütüphane Haftası kapsamında, Safalı Yılmaz Tüzünataç Çocuk  Kütüphanesi  ile  tanışma  fırsatı buldu. Çocuk kütüphanesi tanıtım etkinliklerinde   büyük  emeği  olan  kütüphaneci  ve  çalışanlar;  55.   Kütüphane  Haftası  etkinliklerinin,  Çocuk  Gelişimi Programının desteği ile daha etkili ve eğlenceli bir şekilde gerçekleştiğini ifade ettiler. Etkinliklere keyifle  ve  ilgiyle katılan çocuklar, kütüphaneden güzel anılar ile ayrıldı.

              Yalova İl Halk Kütüphanesi Müdürü Bünyamin Utar katkılarından dolayı  Çocuk Gelişimi Programı öğrencileri ve öğretim  üyelerine  teşekkürlerini  sundu.  Ayrıca  kütüphaneyi  ziyaret  eden  öğretmenler  ve çocuklar, verilen destekten, paylaşımlardan ve katılımdan memnuniyetlerini dile getirdiler.

               Çocuk  Bakımı  ve  Gençlik  Hizmetleri  Bölüm  Başkanı  Dr. Öğr. Üyesi Cansev  KARAKUŞ,  kütüphane tanıtım etkinliklerindeki gönüllü katılımlarının,  Çocuk Gelişimi öğrencilerimizin de  akademik ve toplumsal gelişimlerine katkısının büyük olduğunu vurgularken, Çocuk Gelişimi Programı olarak bu tür gönüllü çalışmalara verdikleri önemi de belirtti.

               Çınarcık  Meslek  Yüksekokulu  Çocuk  Gelişimi  Programımız,  2019 - 2020  eğitim  öğretim  yılında  açmayı planladıkları  “ Topluma  Hizmet  Uygulamaları ”  seçmeli  dersi  kapsamında,  benzer  sosyal  sorumluluk  etkinlikleri  ile öğrencilerimizin kazanımlarını zenginleştirmeyi hedeflemektedir.