Çocuk Gelişimi Programı Tecrübe Paylaşımı ve Kariyer Günü Etkinliği

Çocuk Gelişimi Programı tarafından 03.05.2019 tarihinde “Çocuk Gelişimi Tecrübe Paylaşımı ve Kariyer Günü Etkinliği”gerçekleştirildi. Çocuk Gelişimi mezunları Elif BENLİ, Bircan KONUKCU ve Yalova Uğur Okulları Müdür Yardımcısı Nur Şölen ATEŞOĞLU’ nun Çocuk Gelişimi Programı öğrencileri ile bir araya geldiği etkinlikte tecrübe aktarımı yapılarak öğrencilerimizin kariyer planlamalarına katkı sağlandı.

Etkinlik kapsamında Çocuk Gelişimi öğrencilerine Dikey Geçiş Sınavı, Kariyer Planlama, Etkili CV Hazırlama ve Mülakat Teknikleri ile ilgili bilgilendirme sunumları yapıldı. Öğr. Gör. Özlem UĞUR tarafından Dikey Geçiş Sınavı, geçiş yapılabilecek bölümler ve üniversiteler, DGS kılavuzundaki değişiklikler ve puan hesaplama içerikli bir sunum yapıldı. Konu ile ilgili öğrencilerimizin soruları cevaplandırıldı. Ayrıca Kariyer Planlama, Etkili CV Hazırlama ve Mülakat Teknikleri ile ilgili sunum, Dr. Öğr. Üyesi Cansev KARAKUŞ tarafından öğrencilere aktarılarak konu ile ilgili tavsiyelerde bulunuldu.

Alanda tecrübe sahibi konuğumuz ve Çocuk Gelişimi mezunlarımız, yaşadıkları tecrübeleri, şu andaki konumlarına gelirken geçirdikleri süreçleri, dikey geçiş, lisans eğitimi ve mesleki başarı öykülerini, edindikleri bilgi ve deneyimleri ile tavsiyelerini aktardılar. Öğrencilerimizin sorularının yanıtlanması ile paylaşımların arttığı etkinlik sonunda, konuklarımıza katkı ve katılımlarından dolayı teşekkür belgesi takdim edildi.

Öğretim elemanlarımız ve öğrencilerimizin etkin katılımı ile gerçekleştirilen etkinlik sonunda tüm katılımcılar ve konuklar, etkinlik kapsamındaki karşılıklı paylaşımlardan dolayı memnuniyetlerini belirtti.