TOPLUMA HİZMET UYGULAMALARI YARIŞMASININ BİRİNCİSİ BELİRLENDİ

TOPLUMA  HİZMET UYGULAMALARI YARIŞMASININ BİRİNCİSİ BELİRLENDİ

Yüksekokulumuzda Dr. Öğr. Üyesi Cansev Karakuş’un yürüttüğü Topluma Hizmet Uygulamaları dersi kapsamında yapılan projelerin sergilendiği yarışma gerçekleşti.

Sekiz farklı projenin yer aldığı yarışmada Çınarcık Meslek Yüksekokulu'nun giriş salonunda tanıtım stantları kuran öğrenciler aynı zamanda yüksekokul öğrencilerinin projeleri hakkında bilgi alabileceği sunumlar yaptılar. Proje sunumlarına ve stantlara yoğun ilgi vardı.

Proje sunumları içerisinde en fazla öğrenciye sunum yapan birinci proje "Sağlıklı Beslen Sağlıklı Yaşa", ikinci proje "Çocuk Gelişimi Rehberi" ve üçüncü proje "Geleceğine El Uzat" projeleri ilk üçe girerek jüri değerlendirmesine kaldı. Jüride Meslek Yüksekokulumuz Müdür Yardımcısı Nazan Ayan, Sosyal Hizmet ve Danışmanlık Bölümü Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Selman Yarcı, Sosyal Hizmet ve Danışmanlık Bölümü öğretim elemanlarından Zülal Şahin, Adalet Programı'ndan Dilek Duygu Darıcı Çevik ve Çocuk Gelişimi Programı'ndan Rabia Şeyma Gün yer aldı.

Katılımın yüksek olduğu yarışmada, jüri değerlendirmesi sonucunda Çocuk Gelişimi Programı birinci öğretim öğrencilerinden Hilal Aras, Hacer Sultan Gündoğan, Ayça Uygur, Ceydanur Tügen tarafından hazırlanan anaokulu öğrencilerinde sağlıklı beslenme konusuna dikkat çeken ve Yalova’da üç faklı anaokulunda sağlıklı beslenme ile ilgili çeşitli etkinlikler ile farkındalık oluşturan “Sağlıklı Beslen Sağlıklı Yaşa” Projesi birinci, yaşlılar ile gençlerin birlikte zaman geçirmesini amaçlayarak Yalova’da bir huzurevinde gerçekleştirdikleri etkinliklerle farkındalık oluşturan “Geleceğine El Uzat” Projesi ikinci, lise öğrencilerine bölüm tanıtımını etkinliğini gerçekleştiren ve hem Çınarcık Meslek Yüksekokulu'nun hem de Çocuk Gelişimi Bölümünü'nün farkındalığını oluşturmak için hazırlanan “Çocuk Gelişimi Rehberi üçüncü oldu. Birinci seçilen projedeki öğrencilere (Hilal Aras, Hacer Sultan Gündoğan, Ayça Uygur, Ceydanur Tügen) Dr. Öğr. Üyesi Cansev Karakuş tarafından kendi yazdığı imzalı iki kitabı hediye edildi.