TOPLUMA HİZMET UYGULAMALARI DERSİ “HAYVAN SEVGİSİ ÇOCUKKEN BAŞLAR” PROJESİ

ÇOCUK GELİŞİMİ PROGRAMI TOPLUMA HİZMET UYGULAMALARI

DERSİ “HAYVAN SEVGİSİ ÇOCUKKEN BAŞLAR” PROJESİ

Çınarcık Meslek Yüksekokulu Çocuk Gelişimi Programı, Bölüm Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Cansev KARAKUŞ tarafından yürütülen “Topluma Hizmet Uygulamaları” dersi kapsamında “Hayvan Sevgisi Çocukken Başlar” isimli proje gerçekleştirildi.

Yalova Üniversitesi Çınarcık Meslek Yüksekokulu Çocuk Gelişimi Programı öğrencileri olarak proje kapsamında 4 farklı anaokulunda çocuklara hayvan sevgisini aşılamak üzere etkinlik çalışmaları planlandı. Projenin uygulama aşamasında Gizem KÜÇÜKOĞLU, Aysel EJDER, Elif SEZGİN, Elif SABANCILAR ve Ece AVCI her  anaokulunu ziyaret ederek hayvan sevgisi konusu altında sokak hayvanları için kulübe, kuşlar için kuş yemi rulosu, hayvan figürlü müzik aleti yapımı ve hayvan temalı drama etkinliği canlandırarak projeyi tamamladılar. Projenin çocuklara iletmek istediği mesaj, hayvanların da bir canlı olup, yaşama, yeme, içme ve barınma gibi haklarının olduğunu çocuklara empati duygusunu kazandırabilmeyi amaçlamaktı.

Hayvan sevgisinin yüreğimizden hiç eksilmemesi dileğiyle…