TOPLUMA HİZMET UYGULAMALARI DERSİ ' DRAMA İLE DİLİN YOLU PROJESİ '

DRAMA İLE  DİLİN  YOLU PROJESİ

Çınarcık Meslek Yüksekokulu Çocuk Gelişimi Programı öğrencilerimiz, Bölüm Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Cansev KARAKUŞ  tarafından yürütülen “Topluma Hizmet Uygulamaları” dersi kapsamında “Drama ile Dilin Yolu” isimli projelerini gerçekleştirdiler.

Proje kapsamında Çınarcık Firuzan Kınal İlkokulu 5-6 yaş okul öncesi yabancı uyruklu çocuklara Türkçe eğitimi çalışmaları yapıldı. Öğrencilerimiz, yabancı, okul öncesi öğrencilerinin yaşadıkları ülkelerin toplumlarında öz güvenli, başarılı ve çok dilli bireyler haline gelme süreçlerinin desteklenmesi maksadıyla haftada 2 gün 3 saat olmak üzere 4 haftalık etkinliklerle Türkçe öğretim faaliyeti içeren eğitim programı düzenlediler.

Projenin uygulama aşamasında öğrencilerimizden Beyza ÖZNUR, Beyza Nur DEMİRÇAL, Zehra KALKAN ve Esra Nur SEVİNÇ haftada 2 gün 4 hafta olmak üzere yabancı uyruklu öğrencilerin drama eşliğinde sosyalleşmelerini, Türkçe dil becerilerini geliştirmeyi, dili daha etkin ve yaygın kullanmalarını sağladılar.

Düzenlenen eğitimler doğrultusunda Firuzan Kınal İlkokulu Müdürü Osman KAYAR, Çınarcık Meslek Yüksekokulu Çocuk Gelişimi Programı öğrencilerine hazırladıkları   projeden  dolayı memnuniyetlerini dile getirdi ve teşekkür etti.