ÇOCUK GELİŞİMİ PROGRAMI ÖĞRENCİLERİMİZ DEPREMDEN ETKİLENEN ÇOCUKLARLA BULUŞTU

ÇOCUK GELİŞİMİ PROGRAMI ÖĞRENCİLERİMİZ DEPREMDEN ETKİLENEN ÇOCUKLARLA BULUŞTU

Çocuk Gelişimi Programı öğrencilerimiz; Dr. Öğr. Üyesi Cansev OKUTKAN tarafından yürütülen Topluma Hizmet Uygulamaları dersi kapsamında, gönüllü olarak deprem sonrası ilimize gelen çocuklarla bir araya gelmişlerdir. Öğrencilerimiz tüm çalışmalarını, Yalova Gençlik Spor İl Müdürlüğü ile koordinasyon halinde, Yalova Dilşad Hatun Öğrenci Yurdunda yürütmüşlerdir.

Çocuk Gelişimi Programı birinci öğretimlerden bir grup öğrenci, ikinci öğretimlerden bir grup öğrenci ve ikinci öğretimlerden bir öğrencimiz, farklı günlerde çocuklarla kaliteli vakit geçirerek gönüllük çalışmalarını tamamlamışlardır.

Birinci öğretim öğrencilerimizden Helin Yıldız, Zehra Nur Baydar ve Serra Esmer isimli öğrencilerimiz 3- 12 yaş arası geniş bir kitleye hitap etmiştir. Üç farklı günde hem çocuklara yönelik çalışmalar yürütmüş hem de ailelerle iletişim kurarak iftar programlarına katılmışlardır. Öğrencilerimiz çocuklarla beraber, balonlu ve kuklalı müzikli oyunlar, masal okuma, oyun hamuru ve dans etme başta olmak üzere çeşitli çalışmalar yürütmüşlerdir.

İkinci öğretim öğrencilerimizden Şule Değerli, Aybüke Çilingir, Meltem Korkmaz, Leyla Türk ve Fatma Nur Kanberoğlu isimli öğrencilerimiz “Omuz Omuza Mutluluğa” ismini verdikleri projeleri ile beş farklı günde, beş farklı etkinlik planlayıp çocuklara uygulamışlardır. Bu proje kapsamında öğrencilerimiz hem okulda öğrendiklerini farklı ortamlarda deneyimleme fırsatı bulmuş hem de çocuklarla motive edici faaliyetler yaparak, onlarla iletişim kurma fırsatı yakalamışlardır.

İkinci öğretimlerden Funda Yıldırım isimli öğrencimiz, beş farklı günde çalışmasını tamamlamıştır. Öğrencimiz, spor aktiviteleri, ebru, yüz boyama, şenlik, müzik ve dans çalışması gibi çeşitli faaliyetlere gönüllü katılım göstermiştir. Öğrencimiz, 8 Mart Dünya Kadınlar günü organizasyonuna, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ile iş birliği halinde katılım göstermiştir. Down Sendromlu çocuklarla da çalışma fırsatı yakalayan öğrencimiz ilk defa böyle bir faaliyet yürüttüğünü ve bundan oldukça memnuniyet duyduğunu ifade etmiştir.

Öğrencilerimizin gönüllü olarak yürütmüş oldukları tüm bu faaliyetler için onlara teşekkür ederiz.