ÇOCUK GELİŞİMİ ATÖLYE ÇALIŞMALARI TAMAMLANDI

Çınarcık Meslek Yüksekokulu, Çocuk Gelişimi Programı tarafından düzenlenen “Çocuk Gelişimi Atölye Çalışmaları” öğrencilerin yoğun ilgisi ve katılımıyla gerçekleşti.  Atölye çalışmaları, uzaktan eğitim sürecinde, yüz yüze uygulamalı olarak yapılan derslerin öğrenciler açısından duygusal, psikolojik, akademik ve kişisel gelişimlerinde eksikliğinin hissedilmesinden yola çıkılarak düzenlenmiştir. Çocuk Gelişimi Programı tarafından, bu eksikliği gidermek ve öğrencilerin gelişimine daha fazla katkı sağlamak amaçlanmıştır. Bu kapsamda, Çocuk Gelişimi Programı öğretim elemanlarından Dr. Öğr. Üyesi Cansev OKUTKAN, Öğr. Gör. Nihal YİĞİTALP, Öğr. Gör. Özlem UĞUR, Öğr. Gör. Rabia Şeyma GÜN’ün hazırlamış ve uygulamış olduğu 4 farklı atölye çalışmaları düzenlenmiştir.

Dr. Öğr. Üyesi Cansev OKUTKAN tarafından, “KİTABINI AL GEL ATÖLYESİ”

Öğr. Gör. Nihal YİĞİTALP tarafından, “ÇOCUK VE MÜZİK ATÖLYESİ”

Öğr. Gör. Özlem UĞUR tarafından, “ÇOCUK VE DUYUSAL OYUN ATÖLYESİ”

Öğr. Gör. Rabia Şeyma GÜN tarafından, “PLAN YAZMA ATÖLYESİ”

Bu atölyeler yaklaşık 33 öğrencinin yüz yüze katılımıyla, 2 gün boyunca 4 farklı grupta gerçekleşmiştir. Atölyeler sonunda, atölyelere katılan öğrencilere öğretim elemanları tarafından katılım belgeleri verilmiş, öğrenciler memnuniyetlerini dile getirmişlerdir. Atölyeler sayesinde, uzaktan eğitim sürecinde kazanımı oldukça güç olan bazı becerilerin uygulamalarla edinilmesi sağlanmıştır. Öğrenciler yaz stajı, 2. Sınıf uygulama dersleri ve alanda çalışırken işe yarayacak pek çok uygulamayı tecrübe etme ve gerekli becerileri bu atölye çalışmaları ile kazanma şansı yakalamışlardır.