3.Çocuk Gelişimi Tecrübe Paylaşımı ve Kariyer Günü Etkinliği

Çocuk Gelişimi Programımız tarafından 15.11.2023 tarihinde “3.Çocuk Gelişimi Tecrübe Paylaşımı ve Kariyer Günü Etkinliği” düzenlenmiştir.

Tüm bölüm hocalarımızın katılımıyla gerçekleşen etkinlik kapsamında, Yalova Üniversitesi Erasmus Ofisinde görevli olan Öğr. Gör. Dr. Nejla Türkdoğan tarafından Öğrenci Değişim Programları (Erasmus, Farabi ve Mevlâna), hakkında bilgilendirme sunumu gerçekleştirildi. Diğer bölümlerden Erasmus’la ilgilenen öğrenciler de etkinliğe katılarak bilgi sahibi oldular. Ardından Erasmus Staj Hareketliliğinden yararlanan mezunlarımızdan Merve Helin Gündoğdu yurt dışında yapmış olduğu staj deneyimini aktardı. Mezunlarımızdan Özlem Söğüt Millî Eğitim Bakanlığında Okul Öncesi Öğretmenliği, Zeynep Nur Aksoy Meslek Lisesi Çocuk Gelişimi ve Eğitimi Öğretmenliği deneyimini, Gülşah Dinçtürk Özel Eğitim Öğretmenliği ve Doğa Gülbağ Çocuk Gelişimi alanlarındaki deneyimlerini ve bu alanlara nasıl geçtiklerini aktardılar.

Mezunlarımızın öğrencilerimiz ile bir araya geldiği etkinlikte tecrübe aktarımı yapılarak öğrencilerimizin kariyer planlamalarına katkı sağlanmıştır. Tecrübe sahibi konuk mezunlarımız, yaşadıkları tecrübeleri, şu andaki konumlarına gelirken geçirdikleri süreçleri, dikey geçiş, lisans eğitimi ve mesleki başarı öykülerini, edindikleri bilgi ve deneyimleri ile tavsiyelerini aktardılar. Öğrencilerimizin sorularının yanıtlanması ile paylaşımların arttığı etkinlik sonunda, konuklarımıza katkı ve katılımlarından dolayı teşekkür edildi.

Öğretim elemanlarımız ve öğrencilerimizin etkin katılımı ile gerçekleştirilen etkinlik sonunda tüm katılımcılar ve konuklar, etkinlik kapsamındaki karşılıklı paylaşımlardan dolayı memnuniyetlerini belirtti.